Vodilna ženska pevka filma Can't Buy Me Love Amanda Peterson je umrla pri 43 letih

(Youtube kanal Screengrab/ Disney Movies On Demand)(Youtube kanal Screengrab/ Disney Movies On Demand)

LOS ANGELES - Amanda Peterson, najbolj znana po vlogi v romantični komediji Can't Buy Me Love ob Patricku Dempseyju leta 1987, je umrla v nedeljo v Greeleyju v Kolo. je morda prispeval k njeni smrti.

V filmu je Peterson igral navijačico Cindy Mancini, ki jo Dempseyjev lik plačuje, da se predstavlja kot njegovo dekle, zato naredi družbene vtise na njihovi srednji šoli v Arizoni. Film, ki ga je režiral Steve Rash in ima naslov po pesmi Beatlesa, je skupaj z opusom Johna Hughesa med nizom najstniških užaljenih klasik tega obdobja.

Nastopila je tudi v filmih, med drugim Joe Dantejevi raziskovalni napori iz leta 1985, Dežela brez zakonov (1988) in Poslušaj me (1989); njen zadnji film je bil igrani film Windrunner iz leta 1994.Peterson je imela tudi televizijske prispevke, vključno z mini serijo NBC iz leta 1986 Leto v življenju, ki je utrla pot istoimenski seriji v letih 1987-88, v kateri je nastopila v vseh 22 epizodah z vlogo Sunny Sisk. Gostovala je tudi pri doktorju Doogie Howser, pojavila pa se je v televizijski oddaji Hell Hath No Fury and Posing: Inspired by Three Real Stories.

Peterson se je rodil v Greeleyju, prvič na velikem platnu pa se je pojavil v priredbi muzikala Annie Johna Hustona, ko je bila stara 9 let.

Že dolgo se je umaknila iz šovbiznisa in bila dvakrat poročena, prvič z Josephom Robertom Skutvikom.

Za njo je ostal drugi mož David Hartley in dva otroka.