Janet Jackson Neto vrednost

Koliko je vredna Janet Jackson?

Janet Jackson Neto vrednost: 190 milijonov dolarjev

Janet Jackson Neto vrednost: Janet Jackson je ameriška pevka, igralka, producentka in koreografinja z neto vrednostjo 190 milijonov dolarjev. Konec sedemdesetih let se je skupaj z družinskimi člani uveljavila v estradnem šovu 'The Jacksons' in uživa v lastni uspešni samostojni karieri.

Zgodnje življenje in začetki kariere

Janet Jackson se je rodila v Garyju v državi Indiana 16. maja 1966. Je najmlajša od desetih otrok, njeni bratje pa sestavljajo slavnega Jacksona 5. Potem ko je Jackson 5 marca 1969 podpisal rekordno pogodbo z Motownom, je družina Jackson preselil v sosesko Encino v Los Angelesu. Nastopila je v estradni oddaji 'The Jacksons' leta 1976 skupaj s svojimi brati in sestrami, kariero je začela v zabavi. Po igranju v več projektih, vključno z glavnimi vlogami v sitkomih 'Good Times' (1977) in 'A New Kind of Family' (1979-1980), je njen oče in vodja Joseph Jackson zanjo uredil pogodbo o snemanju z A&M Records.

Samostojna glasbena kariera

Pod vodstvom A&M Records in vodstvom svojega očeta je Jackson izdala dva albuma, 'Janet Jackson' (1982) in 'Dream Street' (1984). Po drugem albumu je prekinila poslovne odnose z družino in izdala tretji album 'Control' (1986), ki je vseboval bolj urban in zrel zvok kot njene prejšnje izdaje. Film 'Control' je bil izjemno uspešen, saj je prejel šest Billboardovih nagrad, tri nominacije za grammy in štiri ameriške glasbene nagrade iz dvanajstih nominacij.

Z izidom svojega četrtega albuma 'Rhythm Nation 1814' (1989) je Jackson svoj status zvezde utrdila sama od sebe, stran od sence svoje slavne družine. Dosegel je prvo mesto na lestvici Billboard 200, RIAA pa ga je šestkrat potrdil s platino. To je bil prvi album v zgodovini, ki je v treh ločenih koledarskih letih ustvaril uspešnice številka ena. Glasbeni video za singl 'Rhythm Nation' velja za enega najbolj ikoničnih in priljubljenih v zgodovini, Jackson pa je postal modna ikona, dolga oblika videospota 'Rhythm Nation' pa je prejela tudi nagrado Grammy. Poleg tega je bila njena svetovna turneja Rhythm Nation leta 1990 najuspešnejša debitantska turneja v takratni zgodovini in dosegla rekord v najhitrejši razprodaji japonske Tokyo Dome.

Po izpolnitvi pogodbe o A&M je Jackson z Virgin Records podpisal večmilijonski posel. Do takrat je bila največja pogodba o snemanju glasbe za ženske v vrednosti med 32 in 50 milijoni dolarjev. Njen prvi album z Virgin, 'janet'. (1993), ki je prvič nastopil na lestvici Billboard 200 in vključil pet singlov številka ena, vključno z grammyjem nagrajenim singlom 'That's Way Love Goes'.

Njena naslednja dva albuma, 'The Velvet Rope' (1997) in 'All For You' (2001), sta prav tako prvič na lestvici in skupaj prodala šestnajst milijonov izvodov po vsem svetu. Konec devetdesetih let jo je revija Billboard imenovala za drugo najuspešnejšo snemalko desetletja po Mariah Carey. Med druge izdaje Jacksona spadajo 'Damita Jo' (2004), '20 YOO '. (2006), 'Disciplina' (2008) in 'Unbreakable' (2015). 'Unbreakable' je bila dejansko izdana pod lastno založbo Rhythm Nation, ki jo je izdala v partnerstvu z BMG Rights Management.

Jackson desetletja v svoji karieri ostaja pomemben pop umetnik z impresivno zapuščino. Leta 2004 je Jackson postal najbolj iskana novica v internetni zgodovini (kot poroča Guinnessova knjiga rekordov 2007), ko je med oddajo Super Bowl ob polčasu Justin Timberlake raztrgala srajco in razkrila eno golo dojko. Jackson je trenutek označil za nesrečo in se ni hotel opravičiti CBS.

Janet Jackson - najbogatejša pevka

(Foto Kevin Winter / Getty Images)

Drugi projekti

Zunaj glasbe je Jackson nastopal tudi v več filmih. Začela je leta 1993 v 'Poetični pravičnosti' in se od takrat mnogokrat vrnila na velika platna, tudi v filmih, kot je 'Nutty Professor II: The Klumps' (2000), 'Zakaj sem se poročil?' (2007) in 'Za obarvane deklice' (2010).

Osebno življenje

Pri 18 letih se je Jackson s pevcem Jamesom DeBargeom izmuznil leta 1984. Poroka je bila razveljavljena novembra 1985. Leta 1991 se je Jackson poročil s plesalko / režiserko Rene Elizondo Jr. Jackson naj bi znašal od 10 do 25 milijonov dolarjev, poravnavo pa so dosegli po treh letih. Nato je od leta 2002 do 2009 Jackson hodil z glasbenim producentom / reperjem / tekstopiscem Jermaineom Duprijem. Leta 2012 se je Jackson poročil s katarskim poslovnežem Wissam Al Mana, ki jo je spoznala leta 2010. Sinu paru je rodila januarja 2017, aprila istega leta pa sta sporočila, da sta se ločila in ločila.

Stephen Lovekin / Getty Images

Stephen Lovekin / Getty Images

Janet Jackson NI milijarderka

V nasprotju s široko razširjenimi internetnimi govoricami Janet Jackson NI milijarderka. Čeprav se je poročila z Wissam Al Mana, ki je milijarderka katarskega tajkuna na drobno, ideja, da je bila Janet milijarderka, izvira iz napačne interpretacije intervjuja iz maja 2013 za revijo Variety. V članku avtor sešteje vse bruto prihodke, ki so jih Janet ustvarili v zadnjih 20 letih. To je vključevalo prodajo vstopnic za kino, prodajo albumov, blago in še več. Končna številka je znašala 1,2 milijarde dolarjev. Članek je bil obkrožen tudi z oglasi, ki so Janet čestitali za 'milijardo dolarjev zabavljač'. Kombinacija članka in zavajajočih oglasov je snežila stotine blogov, ki so poročali, da se je Janetina osebna neto vrednost povečala na več kot milijardo dolarjev. To je očitno napačno. Število 1,2 milijarde ameriških dolarjev je bruto prihodek in je zelo malo povezano z Janetinim osebnim bančnim računom.

Janet Jackson Neto vrednost

Janet Jackson

Neto vrednost: 190 milijonov dolarjev
Datum rojstva: 16. maj 1966 (54 let)
Spol: Ženska
Višina: 5 ft 4 in (1.63 m)
Poklic: Producent plošče, kantavtor, igralec, avtor, model, modni oblikovalec, tiskovni predstavnik, filmski producent, plesalec, glasbeni umetnik
Državljanstvo: Združene države Amerike
Zadnja posodobitev: 2020

Zaslužek Janet Jackson

  • Nutty Professor II: The Klumps 5.000.000 USD
Vse neto vrednosti se izračunajo na podlagi podatkov, pridobljenih iz javnih virov. Če so na voljo, vključujemo tudi zasebne nasvete in povratne informacije, ki jih prejmejo od znanih oseb ali njihovih predstavnikov. Čeprav si prizadevno prizadevamo zagotoviti, da so naše številke čim bolj natančne, razen če ni drugače navedeno, so le ocene. Pozdravljamo vse popravke in povratne informacije s spodnjim gumbom. Smo se zmotili? Pošljite predlog za popravek in nam ga pomagajte popraviti! Pošljite popravek Diskusija