Jim Barry The Lodge Hill Shiraz

Vino: Jim Barry The Lodge Hill Shiraz

Grozdje: Shiraz

Regija: Dolina Clare, južna AvstralijaVintage: 2005

Cena: 16,99 USD

V kozarcu: Lodge Hill Shiraz je črno-črna do globoko vijolična barva z neverjetno motnostjo, ki prehaja v globoko vijolično do fuksijsko platišče in ultra visoko poslikano viskoznost.

drsališča v las vegasu

Na nosu: Vino preprosto eksplodira na vohalne senzorje z močno koncentriranim sorbetom iz borovnice, borovničevo pito, zdrobljenimi ekstrahiranimi črnimi češnjami, vanilijo, kokosom in krem ​​brulejem iz novega hrasta, nato pa s pridihom črnega sladkega korena in fenolov.

V okusu: V ustih je vino pošast, ki grozi, da vam bo na nek način uničila brbončice s črno sadno bombo, z zdrobljenimi borovnicami, koncentratom hribovk, sokom brusnice, še več hrastovih referenc in dobrim žvečljivim ekstraktom črne češnje. Srednje nebo je kljub visoki vsebnosti alkohola lepo zaobljeno, z brezhibno strukturo tanina, odličnim ravnovesjem in hrbtenico, ki prehaja v izjemno dolg in okusen zaključek črnega sadja.

Kvote in konci: Avstralski proizvajalec Jim Barry je sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja s svojimi polnili McRae Wood pridobil pozornost. Lodge Hill Shiraz je dojenček McRae Wood. To vino ni samo močno, ampak ima veliko vrednost. Moral bi biti 75 dolarjev. Ključne besede za to vino: dihanje in čas. Odprite ga vsaj dve uri pred porabo in ga po potrebi celo prelijte. Poskusite z resnim kosom mesa, redko kuhanim na žaru.

Vinski stolpec Gila Lempert-Schwarza se pojavi ob sredah. Pišite mu na P.O. Box 50749, Henderson, NV 89016-0749, ali mu pošljite e-pošto na gil@winevegas.com.