Košer se sreča s kantonskim na sestrskih mestih Boca Park

Chinglish Cantonese Wine Bar je odprt za poslovanje v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu. (El ...Chinglish Cantonese Wine Bar je odprt za poslovanje v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt Solastnik Chinglish Cantonese Wine Bar Ken Heck v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu dostavi sladico skupini gostincev. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt Alexandria Batteria, levo, Annmarie Feiler, Ari Feiler in Andrew Feiler uživajo na večerji v Chinglish Cantonese Wine Baru v četrtek, 12. decembra. 24. 2020 v Las Vegasu. (Ellen Schmidt / Las VegasJournal) @ellenschmidttt Brianna Winner, center in njena družina klepetata s solastnico Chinglish Cantonese Wine Bar Kitty Heck v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu. Družina je judovska in je prišla na kosher ob božičnem prazniku, ko je veliko restavracij zaprtih. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt Pekinško raco strežejo v družinskem slogu v kantonskem vinskem baru Chinglish v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu. Chinglish dry age svojo pekinško raco doma. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt Gostje sedijo ločeno, da preprečijo širjenje koronavirusa, saj kuhinjsko osebje v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu nosi osebno zaščitno opremo skozi okno v Chinglish Cantonese Wine Baru. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt Po Fai Lam, glavni kuhar v vinskem baru Chinglish Cantonese Wine, komunicira s kuhinjskim osebjem v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt Chaya Harlig, levo, in rabin Mendy Harlig v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu uživata obrok v sestrinski restavraciji Kosher Chinglish v kantonskem vinskem baru Chinglish. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt Družina Gottlieb iz New Yorka si bo v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu privoščila obrok v Kosher Chinglish, sestrski restavraciji Chinglish Cantonese Wine Bar. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt Avi Weiss, levo, Sara Weiss, 4 in Julie Weiss, iz New Yorka, večerjajo na prostem v Kosher Chinglish, sestrski restavraciji Chinglish Cantonese Wine Bar, v četrtek, 24. decembra 2020, v Las Vegasu. (Ellen Schmidt/Las VegasJournal) @ellenschmidttt

Tako kot toliko restavracij, ki danes delujejo s 25 -odstotno zmogljivostjo, so bile jedilnice v kantonskem vinskem baru Chinglish in sosednjem Kosher Chinglishu na božični večer polne, čeprav so bile videti precej prazne. Njihove socialno distancirane mize so bile zaposlene s strankami.

V bolj intimni, bolj sproščeni košer kavarni so gostje uživali v jedeh, kot so piščančji cmoki, ocvrt jajčevec z mletim piščancem in mongolsko govedino. V vinskem baru so Judje in pogani vzorčili vse, od govejega kratkega rebra, dušenega v rumenem curryju, do nekaterih odločno nekoserjenih lizik iz svinjske plečke in ostrig z sojino glazuro na polovici lupine. Mnogi so ugriz popili s požirki strokovno združenih vin ali sakeja. V zasebnem jedilnem prostoru je nekdanja ameriška kongresnica iz Nevade s svojo zabavo večerjala za razgrnjenimi zavesami.

kakšna je neto vrednost bernieja sandersa

Judovska božična tradicijaZa mnoge judovske pokrovitelje pa sta obe operaciji Chinglish ponudili več kot le okusno kantonsko kuhinjo z možnostmi, ki so spoštovale verske prehranske omejitve. Sestrske restavracije, stare manj kot tri mesece, so prinesle tudi prepotreben občutek praznične tradicije v letu, ko je COVID-19 uničil toliko naših rutin in ritualov.

Zdi se mi, da je moja dolžnost kot Juda imeti kitajsko hrano, zlasti pekinško raco, na božični večer, se je pošalil Andrew Feiler, del peterice, ki je bila razdeljena med dve oddaljeni mizi. To je že vse moje življenje tradicija.

Feiler je odraščal zunaj New Yorka, kjer je kitajska hrana za božič znana judovska tradicija, ki jo je mogoče zaslediti do konca 19. stoletja. Brittany Winner, ki sedi z družino nekaj miz stran, pravi, da se je tega naučila od svoje judovske babice, ko je odraščala v okrožju Orange v Kaliforniji.

Moja buba mi je povedala, da so bile kitajske restavracije edine, ki so bile odprte (za praznike), je pojasnila. Tako smo šli tja. In po 20, 40 letih to postane tradicija.

Družinska zadeva

24. in 25. decembra je Chinglishova ideja o združevanju košer in kantonske ponudbe - v različni meri v dveh kuhinjah - jasno odmevala z judovsko skupnostjo v Las Vegasu. A ne odpre se restavracija, kaj šele dve, zgolj zato, da bi si privoščili praznično tradicijo, pa naj bo še tako draga. Za Kena Hecka, opaznega Juda, ki se je poročil v kantonsko družino z močno kulinarično tradicijo, je Chinglish vse o družini.

Njegova žena, ki ima diplomo iz znanosti in financ, vodi po hišah. V večernih urah dela v obeh jedilnicah, potem ko je opravil dnevno službo kot upravitelj denarja. In njegovi tazbi vodijo dve ločeni kuhinji.

Heckov tast Po Fai Lam, izvršni kuhar v obeh restavracijah, je uspešen kuhar, ki je delal v prestižnih kuhinjah v Pekingu, Hong Kongu, Manili in Chicagu, preden je odprl tri lastne restavracije na območju zaliva San Francisco. Z ženo Anno Lam, ki nadzoruje košer kuhinjo Chinglish, sta se prvič seznanila s košer tradicijo, ko se je Heck poročil z njuno hčerko Kitty.

Leta sem hodil k njeni mami in očetu, je pojasnil Heck. In na neki točki jim je postalo čudno, da določenih stvari ne bom jedel. In začeli so se zavedati, kaj je košer.

Šele ko je Heckova mama leta 2017 umrla, se je kitajski kuhar zavihtel v kuhanje košerja - v pomoč družini, medtem ko je Ken, družinski kuhar, sedel pri šivi.

koliko denarja zasluži selena gomez

Skrbelo jih je, da teh sedem dni ne bom imel nič za jesti, ker ne znam kuhati. Tako so vstopili na letalo, odleteli so dol in sedli v mojo kuhinjo. V bistvu so se vselili.

Tradicionalni recepti kuharja, interpretirani skozi košer objektiv, so bili hit. Heck se je smejal, ko se je spominjal, da je bil njegov dom nepričakovano natrpan z lačnimi prijatelji v vseh sedmih dneh žalovanja, in rabina, ki ga je kuhinja odvrnila, ko je bil čas za molitev zadnji večer.

Pogledala sem rabina in rekla: 'Rabi, sonce je zašlo.' In on je rekel: 'No, čez 10 minut bo sonce še vedno zašlo. Je še kakšen cmok? '

Poleg tega, da je Lam imel priložnost, da raztegne košer kulinarične mišice, je obisk posejal semena, da sta se kuhar in njegova žena približala Kitty in njenim pastorkom. Na koncu so prodali svoje zanimanje za kalifornijske restavracije in se preselili v Las Vegas.

Povišana, košer in okusna

Ko so bili njeni starši v mestu, sta Kitty in Ken Heck ustvarila svoj vinski bar, da bi očetu predstavila svojo povišano kantonsko kuhinjo, za katero menijo, da je drugačna od tiste, ki jo pričakuje večina Las Veganov.

Očetova hrana ima subtilne okuse in sveže sestavine, je pojasnil Ken. Vsak cmok je zložen ročno. Vsak jajčnik je ročno valjan. Iz vrečke ne pride nič. In to je nekaj, kar je Kitty želela pokazati našim prijateljem in naši skupnosti.

Sosednja košer restavracija je po njegovih besedah ​​način, da postane resnično družinska zadeva.

Ker sem košer, so želeli, da bi lahko sodeloval in doživel to hrano. In mislili so, da bi to želeli doživeti tudi moji prijatelji.

Nekaj ​​časa je trajalo, da smo prilagodili nekaj receptov za košer stran podjetja in našli nadomestke za sestavine, kot je temna sojina omaka, ki nimajo košerjev. Ko ga Ken vpraša o tem postopku, kuhar prosi, da njegova hči prevede njegov odgovor, da se prepriča, da ni izgubljen noben odtenek.

Na začetku je bil kosher zelo težak, je priznal Po Fai Lam. Zdaj je postalo veliko bolj udobno. Stvari, ki jih uporabljamo, so različne. Moram čim bolje ohraniti naše okuse z omejenimi sestavinami, kar je lahko izziv. Še vedno se trudimo, kako bi na meniju dobili več kantonskih košer jedi.

Do takrat se zdi, da stranke odobravajo ponudbe na obeh menijih.

Odraščala sem v Queensu, odraščala pa sem pri Mott Streetu in Boweryju ter najboljših pekinških račjih hišah v New Yorku, je med obrokom na božični večer pojasnila stranka Annemarie Feiler. In iskreno Bogu, ta pekinška raca je moja najljubša. Bolje je kot Mott 32 (na Stripu).

Enako pomembno je, da je Winnerjeva sestra dvojčica Briana povedala, da družinskim članom z različnimi tradicijami omogoča, da skupaj večerjajo.

Eden od razlogov, da mi je Chinglish všeč, je, da ona doma hrani košer, jaz pa košer. In to je restavracija, kjer se lahko pride skupaj, mi pa smo lahko skupaj in jemo skupaj brez skrbi. Res je kul.

Če greš

Košer chinglish

8704 W. Charleston Blvd., Suite 103

702-935-2055

kosherchinglish.com

koliko je vreden kevin bacon

Chinglish vinski bar

8704 W. Charleston Blvd., Suite 101

702-935-2088

chinglishwinebar.com