Michael Landon Neto vrednost

Koliko je vreden Michael Landon?

Michael Landon Neto vrednost: 40 milijonov dolarjev

Michael Landon Neto vrednost: Michael Landon je bil ameriški igralec, pisatelj, producent in režiser, ki je imel v času smrti leta 1991 neto vrednost 40 milijonov ameriških dolarjev v današnjih dolarjih. Landon je bil najbolj znan po igranju v več klasičnih televizijskih oddajah . Igral je Josepha 'Little Joe' Cartwrighta v televizijski seriji 'Bonanza' od leta 1959 do 1973, Charlesa Ingallsa v televizijski seriji 'Mala hiša v preriji' od 1974 do 1983 in Jonathana Smitha v seriji 'Highway to Heaven' iz 1984 do 1989.

Michael se je na naslovnici TV Guide pojavil 22-krat, bolj kot kdorkoli drug kot za Lucille Ball. Leta 1979 je bil nominiran za nagrado zlati globus za najboljšega igralca v televizijski seriji - Drama za hišico v preriji. Landon je leta 1984 prejel tudi zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih. Trikrat je bil poročen in imel devet otrok. Michael Landon je umrl 1. julija 1991 v starosti 54 let od raka trebušne slinavke. Če bi bil Michael danes živ, bi bil star 81 let in bi bil vreden več kot 100 milijonov dolarjev.

Zgodnje življenje

Eugene Maurice Orowitz se je rodil 31. oktobra 1936 v Queensu v New Yorku materi Peggy, ki je bila rimokatoličanka, in očetu Eugeneu, ki je bil Jud. Orowitz je imel starejšo sestro Evelyn, ki se je rodila leta 1933. Landon se je z družino preselil v Collingswood v New Jerseyju, ko je bil star štiri leta, in je v osnovni šoli hodil v tempelj Beth Shalom v Cherry Hill v New Jerseyju.

Landon je obiskoval srednjo šolo Collingswood, kjer je bil odličen v atletiki. Leta 1954 je postavil srednješolski rekord v najdaljšem metu kopja. Michaelovi talenti so mu prinesli športno štipendijo na Univerzi v Južni Kaliforniji. Po pretrganju ramenskih vezi je izgubil štipendijo in nato zapustil fakulteto.

Landon se je začel zanimati za šovbiznis in začel delati kot bencinski servis čez cesto od studiev Warner Bros, nato pa ga je opazil lokalni agent za talente Bob Raison.

Zgodnja kariera

Ko ga je odkril Bob Raison, je Landon spremenil ime iz Eugene Orowitz v Michael Landon, ime, ki ga je našel z iskanjem po imeniku.

V televizijskih oddajah je nastopil številne bitne in nepriznane nastope. Leta 1956 je Michael dobil svojo prvo glavno vlogo v seriji 'Telefonski čas' v epizodi 'Skrivnost Casperja Hauserja' kot naslovni lik. Druge zgodnje pomembne vloge vključujejo: filmske vloge v filmih 'Bil sem najstniški volkodlak' (1957), 'Maracaibo' (1958), 'Zaupno v srednji šoli' (1958), 'Božji mali aker' (1958) in 'Legenda o Tom Dooley '(1959), pa tudi številne vloge na televiziji, kot so 'Crossroads', 'The Restless Gun' (pilotna epizoda, predvajana v 'Schlitz Playhouse of Stars'), 'Sheriff of Cochise' (v 'Human Bomb' ) 'Crusader', 'Frontier Doctor', 'The Rifleman' (v 'End of a Young Gun', 1958), 'The Adventures of Jim Bowie', 'Johnny Staccato', 'Wire Service', 'General Electric Theatre' , 'The Court of Last Resort', 'State Trooper' (dve epizodi), 'Tales of Wells Fargo' (tri epizode), 'The Texan' (v epizodi 'The Hemp Tree' iz leta 1958), 'The Tall Man' , 'Tombstone Territory' (v epizodah 'The Man From Brewster', 'Rose of the Rio Bravo', 'Trackdown' (dve epizodi) in 'Wanted Dead or Alive'. Landon se je pojavil tudi v več epizodah Dicka Powella ' Gledališče Zane Grey '.

Michael si je ogledal tudi pevsko kariero. Leta 1957 je izdal singl z naslovom 'Daj mi poljubček (Will 'Ya' Huh)' / 'Bodi potrpežljiv z mano'. Leta 1964 je Landon izdal drugi singel 'Linda je osamljena' / 'Brez tebe'.

Bonanza

Leta 1959 je Landon začel igrati malega Joeja Cartwrighta v filmu 'Bonanza'. Serija je bila eden prvih programov, ki so bili na nacionalni ravni predvajani v barvnih oddajah. Oddaja je bila velika uspešnica in je tri leta zapored dosegla najvišjo oceno Nielsen kot številka 1. Landon je bil zvezda oddaje, saj je prejel bistveno več pošte oboževalcev kot kateri koli drug igralski član. Ko je njegova zvezda vstala, si je Michael zagotovil možnost, da napiše in režira številne epizode Bonanze.

Michael je režiral tudi eno najbolj nepozabnih posebnosti oddaje, 'Za vedno', dvourno poročno epizodo.

Skupaj z Lorne Greene in Victorjem Sen Yungom se je Landon pojavil v vseh štirinajstih sezonah serije. Michael se je pojavil v 428 od 431 epizod oddaje.

Bonanza je nazadnje upadla in je bila preklicana novembra 1972. Zadnja epizoda je bila predvajana 16. januarja 1973.

(Foto NBC Television / Getty Images)

Hiška v preriji

Leta 1973, leto dni po odpovedi filma 'Bonanza', je bil Landon v vlogi Charlesa Ingallsa v pilotu NBC-jeve 'Hiše v preriji'. Po osmih sezonah je NBC leta 1982 revijo preimenoval v 'Little House: A New Beginning'. Čeprav je Landon ostal izvršni producent, režiser in pisatelj oddaje, v oddaji ni bilo njegovega lika. 'Hiška: Nov začetek' je bilo zadnje poglavje 'Hiše v preriji', saj se je serija končala leta 1983.

Michael se je pojavil v 187 od 204 epizod oddaje.

Getty Images

Getty Images

Avtocesta v nebesa in kasnejša dela

Od leta 1984 do 1989 je Michael Landon igral tudi v seriji 'Highway to Heaven' kot Jonathan Smith. Bil je ustvarjalec oddaje, izvršni producent, pisatelj in režiser serije. Serija se je končala leta 1989 in je bila edina oddaja v Landonovi karieri, ki jo je imel v lasti. Nastopil je v vseh 111 epizodah oddaje.

Leta 1984 je Landon izdal 'Samov sin', polnoletni celovečerni film, ki ga je napisal in režiral in je ohlapno temeljil na Michaelovem otroštvu.

Landon je nastopil tudi kot slavni panelist na premiernem tednu Match Game na CBS.

Osebno življenje

Landon se je poročil trikrat in je skupaj rodil devet otrok.

Michael je bil poročen z Dodie Levy-Fraser v letih 1956-1962. Imela sta dva otroka, Mark Fraser Landon (posvojen, biološki sin Dodie) in Josh Fraser Landon, rojen leta 1960 (posvojen tudi kot dojenček).

Landon je bil poročen z Marjorie Lynn Noe v letih 1963-1982. Imela sta pet otrok, Cheryl Lynn Landon (rojena Cheryl Ann Pontrelli in Lynn hči iz prvega zakona), Leslie Ann Landon, rojena leta 1962, Michael Landon Jr., rojena leta 1964, Shawna Leigh Landon, rojena leta 1971 in Christopher Beau Landon , rojen leta 1975.

Landon je bil poročen s Cindy Clerico od leta 1983 do njegove smrti leta 1991. Rodila sta se jima dva otroka, Jennifer Rachel Landon, rojena leta 1983, in Sean Matthew Landon, rojen leta 1986.

Landon je bil sam priznani verižni kadilec in močan pijanec.

Leta 1991 so Landonu po hudem glavobolu diagnosticirali agresivno obliko raka trebušne slinavke. Ugotovljeno je bilo, da je rak neoperabilen in končen. 1. julija 1991 je Michael Landon v starosti 54 let podlegel raku in umrl v svojem domu v Malibuju.

Landon je bil pokopan v zasebnem družinskem mavzoleju na pokopališču Hillside Memorial Park v Culver Cityju v Kaliforniji.

Nepremičnina

Michael Landon je imel v svojem času več dragocenih nepremičnin. Bil je lastnik dvorca s sedmimi spalnicami v Malibuju, ki je imel 70 metrov ocean. To hišo je prodal leta 1989 za 6 milijonov dolarjev, kar je danes približno 11 milijonov dolarjev. Leta 2014 je bila posodobljena različica tega doma prodana za 40 milijonov dolarjev. Michael je imel v lasti še en dvorec v kanjonu Malibuja, ki je bil veliko bolj zaseben. Ta druga lastnina je konjeniška zgradba s 9000C kvadratnim metrom doma. Njegova preživela družina je lastnica tega premoženja še danes.

Leta 2015 je Michaelova vdova Cindy Landon zapravila 7,5 milijona dolarjev za graščino nad široko plažo v Malibuju in popolnoma prenovila dom. Leta 2018 je Cindy dom prodala za 18 milijonov dolarjev, vendar ni našla kupca. Nato je hišo najela za 100.000 dolarjev na mesec do televizijskega tajkuna Seth MacFarlane leta 2019 kupil dom za 15,7 milijona dolarjev.

Michael Landon Neto vrednost

Michael Landon

Neto vrednost: 40 milijonov dolarjev
Datum rojstva: 1936-10-31
Spol: Moški
Višina: 5 ft 8 in (1,75 m)
Poklic: Igralec, scenarist, televizijski producent, televizijski režiser
Državljanstvo: Združene države Amerike
Zadnja posodobitev: 2021
Vse neto vrednosti se izračunajo na podlagi podatkov, pridobljenih iz javnih virov. Če so na voljo, vključujemo tudi zasebne nasvete in povratne informacije, ki jih prejmejo od znanih oseb ali njihovih predstavnikov. Čeprav si prizadevno prizadevamo zagotoviti, da so naše številke čim bolj natančne, razen če ni drugače navedeno, so le ocene. Pozdravljamo vse popravke in povratne informacije s spodnjim gumbom. Smo se zmotili? Pošljite predlog za popravek in nam ga pomagajte popraviti! Pošljite popravek Diskusija