Neymar Neto vrednost

Koliko je vreden Neymar?

Neto vrednost Neymarja: 200 milijonov dolarjev

Neymarjeva plača

78 milijonov dolarjev

Neto vrednost in plača Neymar: Neymar je brazilski nogometni (nogometni) igralec, ki ima neto vrednost 200 milijonov dolarjev. Splošno velja za enega najboljših igralcev na svetu, igral je za ekipe, kot so Santos, Barcelona in Paris Saint-Germain, je pa tudi član brazilske reprezentance. Leta 2017 je Neymar s Paris Saint-Germain podpisal novo petletno pogodbo, s katero je postal najbolj plačani nogometaš na svetu in morda najbolje plačani športnik na planetu glede na osnovno plačo. Njegova osnovna plača v klubu je 78 milijonov dolarjev. Z bonusi in priporočili zasluži dodatnih 20-40 milijonov USD na leto. Na primer, leta 2020 je skupno zaslužil 96 milijonov dolarjev - 78 dolarjev od plače, 18 milijonov dolarjev od zaznamkov.

Začetki v zgodnjem življenju in karieri: Neymar da Silva Santos Júnior, splošno znan kot Neymar Jr. ali preprosto Neymar, se je rodil 5. februarja 1992. v Braziliji Mogi das Cruzes v Braziliji. Njegov oče Neymar Santos starejši je nekdanji nogometaš in potem, ko opazi naraščajoči talent svojega sina v športu je prevzel vlogo svojega svetovalca. Družina se je leta 2003 preselila v São Vicente, kjer je Neymar začel igrati za mladinsko ekipo Portuguesa Santista. Kasneje istega leta so se preselili v Santos, kjer se je pridružil Santos FC. Tam je treniral v mladinski akademiji v Santosu. Ko je bil star 14 let, je Neymar odpotoval v Španijo, kjer se je takrat pridružil mladinski ekipi Real Madrida, zvezdniki, kot so Ronaldo, Zinedine Zidane, David Beckham in Robinho, so igrali za Real Madrid.

Poklicna kariera: Neymarjev profesionalni prvenec je bil 7. marca 2009, ko je bil star le 17 let. Igral je v zadnjih 30 minutah Santosove tekme proti Oesteju. V svoji začetniški sezoni je na 48 tekmah dosegel 14 golov. Nadaljeval je svoj zvezdniški nastop, v drugi sezoni leta 2010 je na 60 tekmah dosegel 42 golov in leta 2012 osvojil nagrado južnoameriškega nogometaša leta. Zadnjo sezono za Santos je odigral 26. maja 2013, naslednji dan pa napovedal, da bo podpisal pogodbo z FC FC.

Medtem ko je bil v Barceloni, je Neymar dosegel številne impresivne dosežke. Predvsem je bil del ikonične napadalske trojice, ki so jo sestavljali on, Lionel Messi in Luis Suárez, znani tudi kot 'MSN', ki je sezono 2014-2015 končal s 122 goli med seboj - največkrat doseženih v sezoni za napad trio v zgodovini španskega nogometa. Naslednje leto so s 131 goli strmoglavili svoj prejšnji rekord. 3. avgusta 2017 je Barcelona napovedala plačilo 222 milijonov evrov klubu s strani Neymarjevih pravnih zastopnikov, kar je sprožilo izpustno klavzulo njegove pogodbe. To je bil takrat najdražji prenos. Neymar je nato podpisal pogodbo s francoskim klubom Paris Saint-Germain.

Neymarjeva kariera poleg profesionalne nogometne kariere, ki jo je igral v različnih brazilskih klubih v Evropi, vključuje tudi številne pomembne dosežke kot del brazilske reprezentance. Prvič je bil izbran za člana brazilske starejše ekipe leta 2010, ko je bil star le 18 let, ko je svojo prvo tekmo za moštvo odigral na prijateljski tekmi z ZDA. Od takrat še naprej zastopa Brazilijo na različnih mednarodnih tekmovanjih, kot so južnoameriško mladinsko prvenstvo 2011, pokal konfederacij 2013, trije turnirji Copa America (2011, 2015 in 2019), dve poletni olimpijski igri (2012 in 2016) in dve svetovni Pokala (2014 in 2018).

Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

Osebno življenje: Neymar je bil pred tem v zvezi s Carolino Dantas, s katero si deli sina Davija Lucco, rojenega 13. avgusta 2011. Zelo si je blizu s sestro Rafaello, brat in sestra imata tetovaže, posvečene drug drugemu. Neymar je tudi pobožen binkoštni kristjan, ki naj bi 10% dohodka oddaljil svoji cerkvi, čeprav ta poročila niso bila utemeljena.

Čista vrednost skozi čas: Ko je bil Neymar star komaj 17 let, je podpisal prvo večjo pogodbo z brazilskim moštvom Santos. Ta pogodba mu je plačevala 1,7 milijona dolarjev na leto. Leto kasneje je Santos poskušal Neymarja zapreti z dolgoročnim podaljšanjem pogodbe za 20 milijonov dolarjev. Neymar je ponudbo zavrnil, ker je vedel, da konkurenca v brazilskih ligah ne bo tako dobra kot v evropskih, in bo zato ovirala njegove možnosti, da postane najboljši igralec sveta. Sčasoma je sicer podpisal kratkoročno pogodbo s Santosom, ki mu je plačevala 4 milijone dolarjev na leto, vendar mu je medtem omogočil iskanje novih možnosti. Leta 2013 je Neymar z Barcelono podpisal pogodbo v vrednosti 119 milijonov dolarjev. Ta mega-posel mu je plačal povprečno 15 milijonov dolarjev letno plače. Neymar je po pogodbah o odobritvi zaslužil tudi približno 16 milijonov dolarjev na leto. To je njegov skupni letni zaslužek med letoma 2013 in 2017 dosegel približno 30 milijonov dolarjev.

2. avgusta 2017 je Neymar podpisal pogodbo, s katero je prestopil v francoski klub Paris Saint-Germain. Po pogojih dogovora bi moral Neymar zaslužiti rekordnih 1,02 milijona dolarjev na teden, približno 53 milijonov dolarjev na leto samo za plačo. V kombinaciji s svojimi priporočili bo Neymar zaslužil približno 70 milijonov dolarjev na leto. Med junijem 2017 in junijem 2018 je Neymar dejansko zaslužil 90 milijonov dolarjev, od tega 20 milijonov dolarjev z odobritvami in 70 milijonov dolarjev s plačami in bonusi. Približno enak znesek je zaslužil med junijem 2018 in junijem 2019.

Revija SportsPro je Neymarja maja 2013 ocenila za najbolj tržnega športnika na svetu. Pomemben del njegove neto vrednosti izhaja iz številnih sponzorskih pogodb, ki jih je podpisal z različnimi podjetji. Leta 2011 je z blagovno znamko športnih oblačil Nike podpisal 11-letno pogodbo. Bil je obraz oglaševalskih kampanj za blagovno znamko, z njimi pa je lansiral tudi izdelke, kot je nogometni čevelj Nike Hypervenom, ki je bil sprva izdan maja 2013. Prav tako je leta 2011 podpisal dvoletno pogodbo z blagovno znamko Panasonic za 2,4 milijona dolarjev. . Med drugimi znamkami, s katerimi je sodeloval, so še Volkswagen, Tenys Pé Baruel, Lupo, Ambev, Claro, Unilever in Santander.

Neymar Neto vrednost

Neymar

Neto vrednost: 200 milijonov dolarjev
Plača: 78 milijonov dolarjev
Datum rojstva: 5. februar 1992 (star 29 let)
Spol: Moški
Višina: 5 ft 8 in (1,75 m)
Poklic: Nogometaš
Državljanstvo: Brazilija
Zadnja posodobitev: 2020
Vse neto vrednosti se izračunajo na podlagi podatkov, pridobljenih iz javnih virov. Če so na voljo, vključimo tudi zasebne nasvete in povratne informacije, ki so jih prejeli od znanih oseb ali njihovih predstavnikov. Čeprav si prizadevno prizadevamo zagotoviti, da so naše številke čim bolj natančne, razen če ni drugače navedeno, so le ocene. Pozdravljamo vse popravke in povratne informacije s spodnjim gumbom. Smo se zmotili? Pošljite predlog za popravek in nam ga pomagajte popraviti! Pošljite popravek Diskusija