Ko je James Bond prišel v Las Vegas - FOTOGRAFIJE

Produkcija filma o Jamesu BonduProdukcija filma o Jamesu Bondu 'Diamanti so za vedno' z Seanom Conneryjem, levo in Jill St. John pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) in na bencinski črpalki Shell v četrtek, 20. maj 1971. Fotografija Las Vegas News Bureau Trik je posnet med produkcijo filma o Jamesu Bondu 'Diamonds Are Forever' v glavnih vlogah s Seanom Conneryjem in Jill St. John v bližini International Hotel in Casinoja (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) v četrtek, 20. maja 1971. Fotografija Novinarski urad Las Vegas Produkcija filma o Jamesu Bondu 'Diamanti so za vedno' z Seanom Conneryjem in Jill St. John v središču, pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) in na bencinski črpalki Shell v četrtek, 20. maj 1971. Fotografija Las Vegas News Bureau Produkcija filma o Jamesu Bondu 'Diamanti so za vedno' z Seanom Conneryjem na desni in Jill St. John pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) in na bencinski črpalki Shell v četrtek, 20. maj 1971. Fotografija Las Vegas News Bureau Produkcija filma o Jamesu Bondu 'Diamanti so za vedno' z Seanom Conneryjem v središču in Jill St. John pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) ter na bencinski črpalki Shell v četrtek, 20. maj 1971. Fotografija Las Vegas News Bureau Produkcija filma o Jamesu Bondu 'Diamonds Are Forever' v glavnih vlogah s Seanom Conneryjem in Jill St. John pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) in na bencinski črpalki Shell v četrtek, 20. maja, 1971. Fotografija Las Vegas News Bureau Produkcija filma o Jamesu Bondu 'Diamonds are Forever' v glavnih vlogah Sean Connery, drugi z leve, in Jill St. John pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) in na bencinski črpalki Shell na Četrtek, 20. maj 1971. Fotografija Las Vegas News Bureau Produkcija filma o Jamesu Bondu 'Diamonds Are Forever' v glavnih vlogah s Seanom Conneryjem in Jill St. John pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) in na bencinski črpalki Shell v četrtek, 20. maja, 1971. Fotografija Las Vegas News Bureau Produkcija filma o Jamesu Bondu 'Diamanti so za vedno' z Seanom Conneryjem v sredini in Jill St. John, levo, pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) in na bencinski črpalki Shell v četrtek, 20. maja 1971. Photo Las Vegas News Bureau Produkcija filma o Jamesu Bondu 'Diamanti so za vedno' z Seanom Conneryjem v središču in Jill St. John pred hotelom in igralnico International (pozneje Las Vegas Hilton Hilton in LVH) ter na bencinski črpalki Shell v četrtek, 20. maj 1971. Fotografija Las Vegas News Bureau

Kot film je Diamonds Are Forever v najboljšem primeru povprečen. Na podlagi ocen kritikov ga Rotten Tomatoes uvršča med 16. najboljše od 23 uradnih filmov o Jamesu Bondu, ki vodijo do petkove izdaje filma SPECTER. (Dr.Ne konča prvi, pogled do umora zadnji.)

Toda kot časovna kapsula v Las Vegasu je to veličastno kičasto žvižganje. Posneto v osmih hotelih in zahvaljujoč znameniti avtomobilski lovi po ulicah v središču mesta je Diamonds Are Forever nujno ogledati domačine, ki spomladi 1971 niso živeli tukaj ali pa niso bili.

Iz Las Vegasa smo imeli izjemno sodelovanje, saj je imel Cubby (producent Bonda Albert R. Broccoli) v Vegasu zelo dobre povezave in prijatelje, pravi režiser Guy Hamilton v komentarju za DVD Diamonds Are Forever. Glavni med temi prijatelji je bil Howard Hughes, ki bi bil navdih za samotnega lastnika igralnice v filmu, Willarda Whyteja (upodobil Jimmyja Deana). Ko so bili prijatelji Broccolija prepričani, da bo snemanje koristilo Las Vegasu, pravi Hamilton, se nam je mesto popolnoma odprlo.V filmu najde Bonda (Sean Connery), ki preiskuje tihotapstvo diamantov in zlasti tihotapca Tiffany Case (Jill St. John). Po postankih v Južni Afriki (za katero se je puščava zunaj Las Vegasa podvojila), Nemčiji in na Nizozemskem, film končno zaživi 30 minut po prihodu Bonda v južno Nevado.

kakšna je neto vrednost Hillary Clinton

Komaj se mu izogne ​​sežiganju v mrtvačnici Slumber Inc., katere zunanjost je upodobil Palm Mortuary, 800 S. Boulder Highway v Hendersonu.

Pozneje Bond skoči v lunarni rover in prehiteva varnostnike, ki vozijo z ATV, v smešni lovi po puščavi, potem ko se je infiltriral v Whyte Tectronics. Tajni objekt je bil nameščen v sedanji tovarni mavca Pabco, 8000 E. Lake Mead Blvd.

Ti prizori so v redu, vendar ne kričijo ravno v Vegasu. Na srečo pa velik kos Diamonds Are Forever predstavlja mesto v vsej svoji slavi pred diskoteko.

koliko denarja zasluži predsednik Obama

Streljali smo v več hotelih v Vegasu. Živeli smo na Rivieri, na komentarju pravi Tom Mankiewicz, soavtor filma, ki se spominja, da je štiri tedne plačeval 1500 dolarjev na teden. Če želite streljati v igralnici na Rivieri, ste morali streljati med 3. in 6. uro zjutraj. (To je bil edini način, da so nam dovolili streljati, zjutraj med tednom.

Po večini je sedem tednov lokalnega snemanja potekalo po napornem urniku.

Prvi teden sploh nisem zaspal, je Connery povedal Montreal Gazette med premorom pri snemanju na Rivieri. Streljali smo vsak večer. Ujel sem vse predstave in ves dan igral golf. Konec tedna sem se zrušil - fant, sem se zrušil. Kot lobanja z nogami.

Rezultati teh prizadevanj pa so fantastični.

Medtem ko se je International zavzemal za igralnico The Whyte House - so mat slike zatemnile okoliške zgradbe in naredile lokacijo hotela pozitivno oddaljeno - prizori, postavljeni v hotelskem salonu in na tleh igralnice, so bili posneti na Rivieri. Tam se je Bond, ki je bil videti bleščeč v beli večerni jakni in črni metuljčki med plahti in glasnimi potiski turistov, srečal z buxom Plenty O'Toole (Lana Wood): Živjo, jaz sem veliko. No, seveda si.

Da bi posnel prizor, ko se je Bond prikradel v penthouse The Whyte House, se je Connery odpravil na zunanje dvigalo pri Landmarku.

koliko je neto vreden matt leblanc

Tropicana se je igrala sama, ko se je Bond prijavil v sobo 831, potem ko je izrekel tako dragoceno priznanje - slišim, da je hotel Tropicana precej udoben. - presenetljivo je, da se še vedno ne uporablja v reklamah.

Dune so služile kot pisarna zlobnega upravitelja igralnice Whyte House Berta Saxbyja (Bruce Cabot), izbrisan prizor pa je bil na DVD-ju in Blu-rayju prikazan Bond in Plenty v hotelski restavraciji Dome of the Sea.

Toda zaradi čiste nostalgije je v Circus Circusu težko pritegniti prizore s svojimi starinskimi predstavami iz zraka in slonom, ki igra na igralnih avtomatih.

Režiser Hamilton v komentarju pravi, da je bil Jay Sarno, legendarni ustanovitelj igralnice, oboževalec Bonda in rekel: 'Lahko uporabite Circus Circus, vendar moram biti na sliki.'

Poiščite Sarna kot norišnega znanstvenika, ki pomaga pri preoblikovanju Zambore, najčudnejše deklice, ki se je kdaj rodila, da bi živela v divji 450-kilogramski gorili-podvig, ki je zaradi ločenega vstopa v 50 centov poslal majhne otroke, ki so kričali v igralnico. (Vee vas mora spremeniti, Sarno trdi, da je v vsakem znanstvenem poskusu nevarnost.)

Ne glede na to, kakšni so igralniški prizori, se Diamonds Are Forever spominja predvsem po tem, da sta Bonda in Tiffany lovila v njenem rdečem Ford Mustang Mach 1 po centru mesta.

Rekli so: 'Kar hočeš, Guy,' Hamilton razkrije svoje pogovore z lokalnimi oblastmi v dokumentarnem filmu Inside 'Diamonds Are Forever'. Rekel sem, no, to sem že slišal. Res ne verjamem. Poskusimo z velikostjo: 'Bi lahko zaprli središče Vegasa za pet noči?'

filmi o jamesu bondu, ki se predvajajo na netflixu

Lahko so in so storili.

Potem ko je šerif (Roy Hollis) po vlomu v Whyte Tectronics prepoznal Bonda, se je lovilo. Bond je poslance vodil mimo številnih mestnih središč, vključno s čudovitim neonskim nadstropjem restavracije Dugout kluba Las Vegas Club in gradbenim znakom za kmalu odprto Union Plaza, ko se je na pločnikih vrstila množica.

Vse skupaj je doseglo vrhunec v seriji razbitin na parkirišču The Mint-ali vsaj v zadnjem delu Universal Studiosa, ki je videti kot parkirišče The Mint.

To je eden redkih prizorov v Las Vegasu, skupaj s tistimi, ki se dogajajo v domu Willarda Whyteja in apartmaju in penthouseu medenih tednov hiše Whyte House, ki tukaj dejansko ni bil posnet.

Ostali pa so del impresivne zapuščine, ki morda ne bo trajala večno, a bi se morala približati.